GAZONONDERHOUD

Een gazon is eigenlijk een verzameling van diverse grassoorten en tegenwoordig is het zelfs mogelijk een soort kleinbladige klaver erdoor te mengen waardoor bepaalde voedingsstoffen vrijkomen bij het maaien, mos minder kans krijgt en er het hele jaar een nog mooier beeld ontstaat.

Een gazon geeft in tuinen een mooi ruimtelijk beeld, waardoor het niet verwaarloosd mag worden. Afhankelijk van de grondsoort dient er vrijwel elke anderhalve week gemaaid te worden. Sinds eind 2008 beschikt Natuurlijk van der Velden over een nieuwe supersnelle, wenkbare gazonmaaier waarmee we uw gazon snel, goed en strak kunnen maaien.

Ook de bemesting, bekalking en beluchting is bij ons in goede handen. We werken met meststoffen die naast de beroemde N-P-K elementen ook de noodzakelijke micro-elementen als o.a. bacteriën, gisten en enzymen bezitten. Dit zorgt niet alleen voor een tijdelijke boost, maar ook voor een vitaal gazon voor lange tijd.

Bij een slecht gazon voeren we indien nodig in overleg eerst een grondonderzoek uit, zodat de bodemgesteldheid gericht hersteld kan worden.Het opnieuw leggen of zaaien van een nieuwe grasmat bij een uitgeputte grond, is altijd zonde van het geld.