BOOMVERZORGING

Bomen zijn de voornaamste bron van zuurstof op onze aarde. Ze filteren schadelijke stoffen als kooldioxine, fijnstof, pollen e.d. uit de lucht, zorgen ervoor dat het huis waar de boom bij staat veelal op een hogere waarde wordt getaxeerd en creëren een grote mate van vrijheid in de beleving van mensen.

Bovendien geven omgevingen met veel groene bomen/struiken negatieve ionen af die een zekere ontspanning en rust bij de mens teweegbrengt. Deze redenen en nog vele meer zouden een reden moeten zijn om deze te sparen, aan te planten en goed te verzorgen.Soms is echter noodzakelijk een boom te rooien. Vaak doordat het huis of de boom op een verkeerde plek zijn neergezet. Meestal is het echter verstandiger een boom vakkundig te snoeien.

Het beste is om de boom te begeleiden. Ik raad u aan elke 3 jaar de boom te (laten) snoeien. Hierbij komt een hoop kijken. Wat is de natuurlijke vorm van de boom?
Hoeveel kan je snoeien? Hoe moet je snoeien? Wanneer mag je snoeien (doodbloeden)? En nog meer factoren waar rekening mee gehouden moet worden.
Bij verkeerd snoeien zijn de gevolgen vaak niet meteen zichtbaar. De jaren erop echter vaak wel. Om al niet te spreken van de gevaren die meespelen tijdens het snoeien.Al met al is het raadzaam een ervaren boomverzorger in te schakelen.

Ik help u graag, ook op moeilijke plaatsen, met mijn apparatuur.